Tájékoztató a DRB Bankcsoport bankjánál vezetett számlák ügyfelei részére családtámogatási ellátás/fogyatékossági támogatás utalása tárgyában

A Magyar Államkincstár tájékoztatja azon ügyfeleit akik részére jelenleg a DRB Bankcsoport bankjánál vezetett számlára folyósít családtámogatási ellátást/fogyatékossági támogatást az ügyféli rendelkezésnek megfelelően, hogy a Magyar Nemzeti Bank 2015. február 24-én kelt N-JÉ-I-5//2015, N-JÉ-I-6//2015, N-JÉ-I-7//2015 és N-JÉ-I-8//2015 számú határozataival ideiglenes intézkedés alkalmazásáról és felügyeleti biztos kirendeléséről határozott a Bankcsoporthoz tartozó pénzintézetek vonatkozásában. Ezért a 2015. február havi, 2015. március 2-án esedékes támogatások folyósítását a Kincstár felfüggesztette.

Tájékoztatjuk az érintett ügyfeleket, hogy 2015. március első hetében kérelmet nyújthatnak be a lakóhelyük/tartózkodási helyük szerint illetékes Magyar Államkincstár Megyei Igazgatóságához, arra vonatkozóan, hogy más pénzintézetnél vezetett bankszámlára kéri az ellátás folyósítását, ekkor a 2015. február hónapra járó támogatás az újonnan nyitott számlára kerül kiutalásra. Ha ilyen tárgyú kérelem nem érkezik az Igazgatósághoz, a 2015. február havi és a jövőbeni ellátások a rendelkezésünkre álló lakcímre kerülnek utalásra. 2015. március első hetét követően is benyújthatnak az ügyfelek kérelmet arra vonatkozóan, hogy ajövőben esedékes támogatásaik új bankszámlára kerüljenek utalásra.

 

Az érintett ügyfelek részére tájékoztató levél kerül postázásra.